Scroll to top

Furesø har fået et nyt iværksætterhus


fuda - 10. maj 2020 - 0 comments

“Det er den gamle Widex-bygning i Værløse, der kommer til at danne rammen om det nye Furesø Iværksætterhus, som Mikael Boutrup er idémanden til. Furesø Erhvervsforenings formand, Eva Vedel, er begejstret for tanken bag iværksætterhuset. Foto: Lars Dalby

Furesø har fået et iværksætterhus

Idémanden bag Store Flyvedag, Mikael Boutrup, har indgået aftale med ejerne af den gamle Widex-bygning i Værløse, og til september slår Furesø Iværksætterhus dørene op

Et resultat af et godt stykke fodarbejde i Furesø Erhvervsforening og privat virkelyst. Sådan beskrives Furesø Iværksætterhus, som Mikael Boutrup, idémanden bag Store Flyvedag og tidligere formand for Furesø Erhvervsforening, nu også står bag.

“Jeg er iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende. Derfor kender jeg alt for godt behovet for et kontor, et skrivebord, et fællesskab. Til en økonomi som er overkommelig. Men hvorfor gå og vente på noget, som åbenlyst synes at være en god idé?”, siger Mikael Boutrup, i en pressemeddelelse fra Furesø Erhvervsforening.

Det er den gamle Widex-bygning i Værløse, der danner rammen om det, der skal blive et inspirerende ivæksættermiljø. I første omgang har Furesø Iværksætterhus 820 kvadratmeter at gøre godt med, og her kan iværksættere leje sig ind enten i et kontor på godt 20 kvadratmeter eller leje et skrivebord i et åbent iværksættermiljø.

“I første omgang får vi plads til 50 personer, men hos os er der plads til begejstring og yderligere 7-8.000 kvadratmeter at tage fat på sidenhen,” fortæller Mikael Boutrup og tilføjer, at iværksætterhusets største kontor på 80 kvadratmeter allerede er udlejet til Lars Dalby Fotografi.

For Mikael Boutrup er drømmen med iværksætterhuset at skabe et miljø, hvor man inspirerer hinanden.

“Sammen med virksomhederne, der skal bo her, drømmer jeg om at skabe et iværksætterhus, der summer af liv også udenfor almindelig kontortid. Hvor en god uge sluttes af med fredags-jazz. Hvor unge ildsjæle kan få gode råd af erfarne erhvervsfolk fra Rotary. Hvor netværk, nye samarbejder og forretninger vokser sig større og stærkere for alle”, siger han.

Behovet er der

Furesø Erhvervsforening klapper i hænderne over etableringen af Furesø Iværksætterhus.”Vi er meget begejstrede. Det er såmænd kun et års tid siden, at vi gennemførte en stor undersøgelse blandt vores medlemmer. Konklusionen var entydigt, at Furesø – og nabokommunerne for den sags skyld – er kendetegnet ved mange små virksomheder indenfor service, rådgivning og kreative fag. Mange af virksomhederne efterlyste i undersøgelsen både kontorfællesskaber og kreative miljøer, hvor iværksætteriet kan slippes løs”, lyder det fra Eva Vedel, der er formand i Furesø Erhvervsforening.

“Det er helt vidunderligt at være iværksætter og selvstændigt erhvervsdrivende, men til tider er det også hårdt og ensomt. Derfor oplever vi også en voksende interesse for foreningens netværksaktiviteter, der giver indsigt, inspiration og nye kunder og relationer samt søgning til virksomhedsbesøg og faglige arrangementer, som er en stor del af foreningens DNA. Med iværksætterhuset har Furesø fået endnu et godt tilbud til iværksættere, som gerne vil være selvstændige sammen med andre,” fortsætter Eva Vedel og afslører, at hun har en forhåbning om, at det nye iværksætterhus vil danne rammen om nogle af erhvervsforeningens fremtidige arrangementer.” skriver Furesø Avis.

Kilde: http://furesoe.lokalavisen.dk/nyheder/2019-08-22/-Fures%C3%B8-har-f%C3%A5et-et-iv%C3%A6rks%C3%A6tterhus-5587177.html